måndag 15 augusti 2011

Ingen parning

Tyvärr blev det ingen parning detta löp. De fick inte riktigt till det. Så vi får hoppas på nästa löp till våren 2012.


1 kommentar:

  1. Hej!

    Vi är en liten familj bestående av; Jessica 26 år, Viktor 27 år och lilla Emma 3,5 år samt våra två kattpojkar Sifu och Sensei. Vi bor i radhus i Trollhättan, en liten stad 7,5 mil norr om Göteborg, nära skog och motionsspår. Vi är båda studenter och har ett par år kvar på högskolan. Jag studerar psykiatrisk vård och min sambo ekonomi.

    Vi är en familj som länge har diskuterat fram och tillbaka om vilken hundras som skulle passa oss.
    Jag (Jessica) är uppvuxen med schäfer fram tills dess min lillebror utvecklade allergi, efter det har det funnits pudel i familjen. Min första egna hund skaffade jag när jag var 16 år, en dvärgpudel vid namn Eddie. Han fick dock flytta till min mormor och morfar när Emma föddes, vi försökte få Eddie till att acceptera henne men till min stora sorg gick det inte =(
    Det tog en stund innan jag blev sugen på hund igen efter bortlämnandet av min bästis. Men nu har jag ledsnat på att låna min mors storpudel, nu är det dags för en egen livskamrat.
    Då min sambo inte är speciellt intresserad av hundar (inte till den milda grad jag är) och inte heller är imponerad av rasen pudel så har det diskuterats fram och till baka i ungefär 1,5 år om vilken ras som skulle kunna tänkas passa in i vår lilla familj. Det enda vi var eniga om från början var att det får vara en ras av modell mindre.
    Jag har läst och läst och samlat ihop en liten lista på småhundar som jag fann intressanta, och sedan presenterat dem för min sambo utan att visa hur raserna såg ut. Detta för att psyket och egenskaperna hos hunden är viktigare än hur den ser ut för mig, man ska välja hund efter huvud, inte utseende. Vi vill ha en hund som mentalt och humörmässigt passar in i vår vardag. Hur som helst, till sist blev den norska lundehunden vår slutgiltiga val och det var väl tur de då det visade sig vara även det sötaste alternativet =) Vi har kikat runt på både filmer, olika kennlar osv för att undersöka denna ljuvliga ras och den är ju bara helt fantastisk!

    Vad jag har förstått finns den inte i så stor utsträckning och vid valpning föds inte speciellt många individer?
    Min fråga är ju då hur det ser ut vid valköp? Är det väntetid på att kunna få köpa valp? Behövs det fodervärdar?
    Hur mycket kostar en valp?

    Tacksamma för svar, med vänliga hälsningar

    Familjen Magnusson

    Email: jezzickaelizabet@gmail.com

    SvaraRadera